Abonamente gratuite copii

Copiii cu vȃrsta de până la 6 ani (inclusiv) cu domiciliul stabil în municipiul Sibiu şi elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat (grădiniţă, clasa pregătitoare, clasele I-VIII, elevii din învăţământul liceal, al şcolilor profesionale şi de ucenici), indiferent de domiciliu, beneficiază de gratuitate la transportul public în comun.

Va fi acordat un singur tip de abonament lunar gratuit copiilor/elevilor cu domiciliul în Municipiul Sibiu, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 229/2020. Abonamentul lunar gratuit este valabil o lună calendaristică (1-30/31 a lunii), pe toate traseele Tursib, în interiorul Municipiului Sibiu. Cardurile Tursib pentru elevi se emit la sediul Tursib şi vor fi distribuite săptămânal copiilor/elevilor prin intermediul unităţilor de învăţământ unde sunt înmatriculaţi titularii acestora.

Până la ridicarea cardului de la unitatea de învăţământ, documentul de călătorie în baza căruia puteţi circula este Cererea pentru emiterea unui card Tursib de elev”. Valabilitatea acesteia este de 15 zile de la data completării. Puteţi  descărca cererea AICI, introducând CNP-ul copiIului

La înmatricularea într-o unitate de învăţământ sau la schimbarea unităţii de învăţământ, părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor/elevilor minori sau elevii peste 14 ani, cu domiciliul în Municipiul Sibiu, sunt obligaţi, pentru a beneficia în continuare de gratuitate pe mijloacele de transport public local în comun, să notifice TURSIB SA. Puteţi face acest lucru online, completând direct formularul “Notificare schimbare unitate de învăţământ”.

Costul emiterii cardurilor este suportat integral de către TURSIB SA. În cazul în care copiii/elevii cu domiciliul în Municipiul Sibiu vor solicita un alt card din anumite motive (furt, pierdere, deteriorare, distrugere etc.), acesta se va reemite pe baza unei cereri tip. Puteţi face acest lucru online, completând direct formularul – “Cerere pentru reemiterea unui card Tursib de elev”

In cazul in care beneficiati de gratuitate la transportul public local si ati solicitat activarea automata a abonamentului pana la sfarsitul anului scolar, dar doriti sa intrerupeti activarea automata a acestuia, puteti solicita acest lucru completand “Formularul”