Abonamente gratuite copii

Primăria Sibiu acordă gratuitate pe mijloace de transport public local în comun copiilor până la 6 ani (inclusiv) şi elevilor înmatriculaţi în unităţile de învăţământ acreditate: de stat, particular sau confesional (clasa pregătitoare, clasele I-VIII, elevii din învăţământul liceal, al şcolilor profesionale şi de ucenici) cu domiciliul în Municipiul Sibiu.

Va fi acordat un singur tip de abonament lunar gratuit copiilor/elevilor cu domiciliul în Municipiul Sibiu, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 108/2020. Abonamentul lunar gratuit este valabil o lună calendaristică (1-30/31 a lunii), pe toate traseele Tursib, în interiorul Municipiului Sibiu. Cardurile Tursib pentru elevi se emit la sediul Tursib şi vor fi distribuite săptămânal copiilor/elevilor cu domiciliul în Municipiul Sibiu prin intermediul unităţilor de învăţământ unde sunt înmatriculaţi titularii acestora.

Până la ridicarea cardului de la unitatea de învăţământ, documentul de călătorie în baza căruia puteţi circula este Cererea pentru emiterea unui card Tursib de elev”. Valabilitatea acesteia este de 10 zile de la data completării. Puteţi  descărca cererea AICI, introducând CNP-ul copiIului

La înmatricularea într-o unitate de învăţământ sau la schimbarea unităţii de învăţământ, părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor/elevilor minori sau elevii peste 14 ani, cu domiciliul în Municipiul Sibiu, sunt obligaţi, pentru a beneficia în continuare de gratuitate pe mijloacele de transport public local în comun, să notifice TURSIB SA. Puteţi face acest lucru online, completând direct formularul “Notificare schimbare unitate de învăţământ”.

Costul emiterii cardurilor este suportat integral de către TURSIB SA. În cazul în care copiii/elevii cu domiciliul în Municipiul Sibiu vor solicita un alt card din anumite motive (furt, pierdere, deteriorare, distrugere etc.), acesta se va reemite pe baza unei cereri tip. Puteţi face acest lucru online, completând direct formularul – “Cerere pentru reemiterea unui card Tursib de elev”