Procedura de încărcare a cardurilor de pensionar

Pensionarii cu domiciliul în Municipiul Sibiu au dreptul la gratuitate pe mijloacele de transport Tursib, NUMAI pe baza unui card personalizat TURSIB (HCL 122/2014 şi220/2014).

Pentru emiterea cardurilor, pensionarii se vor prezenta la Agenţia TURSIB din Sibiu,Calea Dumbrăvii 135.

Emiterea cardurilor se face pe baza următoarelor documente:

  • Carte/buletin de identitate, care să ateste domiciliul în Municipiul Sibiu;
  • Ultimul cupon de pensie.

Primul card este gratuit. In cazul pierderii cardului, taxa de reemitere este de 20 lei.

Solicitanţii vor completa următorul document:

Declaraţie pe proprie răspundere pensionar

Pentru cei care doresc să vină cu documentul completat, acesta se poate procura de la Agenţia şi chioşcurile Tursib sau apăsând click mai sus și tipărindu-l (câte 2 exemplare).

Pensionarii  cu domiciliul  în  municipiul  Sibiu  arondaţi Casei Judeţene  de  Pensii  Sibiu (CJPS)  şi Casa de Pensii Sectorială Ministerul Afacerilor Interne (MAI)   se vor prezenta o singură dată la sediul Tursib pentru emiterea şi activarea cardului personalizat.  

Pensionarii cu domiciliul în municipiul Sibiu arondaţi la alte case de pensii  de stat recunoscute  legislativ,  se  vor prezenta lunar (în perioada 15 – 25 a lunii), la Agenţia Tursib, cu cardul şi ultimul cupon de  pensie,  în vederea  activării  cardului  personalizat pentru luna următoare.

Nu vor beneficia de gratuitate la transportul public executat de Tursib pensionarii care au reşedinţa (viza de flotant) în Municipiul Sibiu.