Abonamente eroi

Abonamentele eroi sunt titluri de călătorie gratuite cu valabilitate de 30 zile calendaristice în interiorul Municipiului Sibiu. Acestea permit utilizarea unui număr nelimitat de trasee pe parcursul perioadei de valabilitate.

Abonamentele vor fi încărcate pe un card eliberat și personalizat gratuit de către Tursib.

Dacă aveți deja un card Tursib emis, abonamentul se va încărca pe cardul existent.

Cine beneficiază de abonamentele eroi?

  1. Veteranii de război și văduvele de veterani de război, conform Legii 44/1994, modificată și completată;
  2. Persoanele persecutate din motive politice, dislocați, deportați, conform Decret – lege 118/1990 modificat și completat;
  3. Luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 sau urmași de eroi martiri, conform Legii 341/2004 modificată și completată;
  4. Militarii invalizi, civilii invalizi, răniții și personalul participant care au dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice, precum și membrii familiei și/sau alte persoane care participă la îngrijirea acestuia, conform legii 168/2020.

Cum se emite și se încarcă cardul Tursib?

Pentru a putea beneficia de abonamentul eroi, călătorii trebuie să se prezinte la sediul Tursib de pe str. Munchen, nr. 1, Sibiu, în cadrul departamentului Marketing, de luni până vineri, între orele 07:00 – 15:00, pentru întocmirea dosarului, cu următoarele documente:

  • Cartea de identitate;
  • Documentul care atestă că se încadrează  într-una dintre categoriile de mai sus.

După întocmirea dosarului, emiterea cardului Tursib se face la agențiile Tursib pe baza cărții de identitate.

Activările ulterioare ale abonamentului se fac o dată la 30 de zile la agențiile Tursib pe baza documentului care atestă calitatea de beneficiar al legilor speciale menţionate mai sus și a cardului Tursib.

Cum se validează abonamentele eroi?

Validarea abonamentelor se face întotdeauna imediat după urcarea în autobuz prin apropierea cardului Tursib de validatoarele galbene din autobuze.

Ȋn situația ȋn care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multe trasee, rugăm călătorii să valideze abonamentul ȋn fiecare autobuz cu care circulă.

Toate abonamentele au un număr nelimitat de călătorii, astfel ȋncât validarea la fiecare călătorie nu afectează ȋn nici un fel valabilitatea abonamentului.

Cum se realizează controlul abonamentelor eroi?

Controlul abonamentelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

Controlul se efectuează prin apropierea cardului Tursib din PVC fie de device-urile de control aflate în dotarea inspectorilor de trafic, fie de aparatele galbene din autobuz.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.