Abonamente eroi

Abonamentele eroi sunt titluri de călătorie gratuite cu valabilitate de 30 zile calendaristice în interiorul Municipiului Sibiu. Acestea permit utilizarea unui număr nelimitat de trasee pe parcursul perioadei de valabilitate.

Abonamentele vor fi încărcate pe un card eliberat și personalizat gratuit de către Tursib.

Dacă aveți deja un card Tursib emis, abonamentul se va încărca pe cardul existent.

Cine beneficiază de abonamentele eroi?

  1. Veteranii de război și văduvele de veterani de război, conform Legii 44/1994, modificată și completată;
  2. Persoanele persecutate din motive politice, dislocați, deportați, conform Decret – lege 118/1990 modificat și completat;
  3. Luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 sau urmași de eroi martiri, conform Legii 341/2004 modificată și completată;
  4. Militarii invalizi, civilii invalizi, răniții și personalul participant care au dobândit afecțiuni fizice și/sau psihice, precum și membrii familiei și/sau alte persoane care participă la îngrijirea acestuia, conform legii 168/2020.

Cum se emite și se încarcă cardul Tursib?

Cererea pentru emiterea cardului Tursib poate fi depusă fie la oricare dintre agențiile Tursib, fie online prin intermediul portalului Tursib. În cazul în care alegeți să transmiteți cererea online, vă rugăm să selectați, în prealabil, agenția de la care intenționați să ridicați cardul Tursib.

Solicitările de activare ulterioară pot fi efectuate în același mod, fie prin prezentarea la agențiile Tursib, fie online pe portalul Tursib.

Atât pentru emiterea cardului, cât și pentru activările ulterioare, sunt necesare următoarele documente:

  • Cartea de identitate;
  • Documentul care atestă că se încadrează  într-una dintre categoriile de mai sus.

Informații utile cu privire la portalul Tursib regăsiți aici.

Cum se validează abonamentele eroi?

Validarea abonamentelor se face întotdeauna imediat după urcarea în autobuz prin apropierea cardului Tursib de validatoarele galbene din autobuze.

Ȋn situația ȋn care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multe trasee, rugăm călătorii să valideze abonamentul ȋn fiecare autobuz cu care circulă.

Toate abonamentele au un număr nelimitat de călătorii, astfel ȋncât validarea la fiecare călătorie nu afectează ȋn nici un fel valabilitatea abonamentului.

Cum se realizează controlul abonamentelor eroi?

Controlul abonamentelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

Controlul se efectuează prin apropierea cardului Tursib din PVC fie de device-urile de control aflate în dotarea inspectorilor de trafic, fie de aparatele galbene din autobuz.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.