Abonamente 90% studenți ULBS

Abonamentele 90% studenți ULBS sunt titluri de călătorie cu valabilitate de 30 de zile calendaristice, pe perioada anului universitar, în interiorul Municipiului Sibiu. Tariful unui abonament 90% studenți ULBS este 8,6 lei și permite utilizarea unui număr nelimitat de trasee pe parcursul perioadei de valabilitate.

Cine beneficiază de abonamentul 90% studenți ULBS?

Studenții ULBS cu vârstă de până la 30 de ani, care frecventează cursurile la zi, beneficiază de abonamente cu reducere 90% pentru fiecare lună dintr-un an universitar, conform legii învățământului superior 199/2023.

Abonamentele vor fi încărcate pe un card eliberat și personalizat gratuit de către Tursib.

Dacă studentul are deja un card Tursib, abonamentul se va încărca pe cardul existent.

Cum se emite și se încarcă abonamentul 90% studenți ULBS?

Pentru a putea achiziționa abonamentul cu reducere 90%, studenții trebuie să se prezinte la agențiile Tursib cu următoarele documente:

  • Carte de identitate (în situația în care cartea de identitate nu este disponibilă, se va prezenta certificatul de naștere/pașaportul);
  • Adeverință de la facultate în original/carnet de student vizat pe anul universitar în curs/legitimație de student vizată pe anul universitar în curs (cea din urmă este valabilă pentru studenții doctoranzi);
  • Un document care să ateste schimbarea numelui, în cazul în care a intervenit acest aspect (ex: căsătorie).

Cum se validează abonamentele 90% studenți ULBS?

Validarea abonamentelor se face întotdeauna imediat după urcarea în autobuz prin apropierea cardului Tursib de validatoarele galbene din autobuze.

În situația în care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multe trasee, rugăm călătorii să valideze abonamentul în fiecare autobuz cu care circulă.

Toate abonamentele au un număr nelimitat de călătorii, astfel încât validarea la fiecare călătorie nu afectează în nici un fel valabilitatea abonamentului.

Cum se realizează controlul abonamentelor 90% studenți ULBS?

Controlul abonamentelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

Controlul se efectuează prin apropierea cardului Tursib din PVC fie de device-urile de control aflate în dotarea inspectorilor de trafic, fie de aparatele galbene din autobuz.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.