Abonamente 30 zile Păltiniș

Abonamentele sunt titluri de călătorie ideale pentru călătorii care folosesc transportul public în comun în mod regulat. Abonamentele Păltiniș oferă localnicilor și turiștilor o variantă avantajoasă de călătorie.

Tariful unui abonament Păltiniș nominal este 200 lei, iar a unui abonament Păltiniș nenominal 250 lei, cu valabilitate de 30 de zile calendaristice. Acesta permite utilizarea unui număr nelimitat de călătorii pe parcursul perioadei de valabilitate.

Toate abonamentele vor fi încărcate fie pe un card eliberat și personalizat gratuit de către Tursib, fie în aplicația mobilă SibiuBus.

Vă rugăm să rețineți faptul că abonamentele achiziționate prin aplicația mobilă SibiuBus sunt independente de abonamentele de pe cardul fizic Tursib și vor fi disponibile doar în aplicație sub forma unui cod QR, NU pe cardul fizic Tursib.

De unde pot fi achiziționate abonamentele 30 zile Păltiniș?

Câte tipuri de abonamente Păltiniș 30 zile sunt disponibile?

  1. Abonamente 30 zile Păltiniș nominale;
  2. Abonamente 30 zile Păltiniș nenominale.

Abonamentele 30 zile Păltiniș nominale se pot încărca doar pe carduri nominale, personalizate cu datele călătorului și pot fi utilizate doar de posesorul  cardului nominal.  

Abonamentele 30 zile Păltiniș nenominale se pot încărca pe carduri nenominale care pot fi utilizate de mai multe persoane, dar nu simultan. 

Cum se emite și se încarcă cardul Tursib cu abonament 30 zile Păltiniș?

Pentru a putea achiziționa un abonament 30 zile Păltiniș călătorii trebuie să aibă emis un card Tursib sau să aibă cont în aplicația mobilă SibiuBus.

Cardul Tursib se emite gratuit la agențiile Tursib pe baza cărții de identitate.

Încărcarea/reîncărcarea cardului Tursib se face la agențiile Tursib, la automatele stradale sau online pe site-ul nostru.

Cum se validează abonamentele 30 zile Păltiniș?

Validarea abonamentelor se face întotdeauna imediat după urcarea în autocar.

În cazul abonamentelor încărcate pe cardul Tursib din PVC validarea se face prin apropierea cardului Tursib de validatoarele galbene din autocar.

În cazul abonamentelor cu cod QR, achiziționate prin intermediul aplicației mobile SibiuBus, acesta se scanează la validatoarele galbene din autocar. Codul QR se poziționează în partea de jos a aparatului, iar mesajul care însoțește succesul validării este “Călătorie plăcută!”

Toate abonamentele au un număr nelimitat de călătorii, astfel ȋncât validarea la fiecare călătorie nu afectează ȋn nici un fel valabilitatea abonamentului.

Cum se realizează controlul abonamentelor 30 zile Păltiniș?

Controlul abonamentelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

În cazul abonamentelor achiziționate prin intermediul aplicației mobile SibiuBus, codul QR generat de aplicație va fi scanat de către inspectorii de trafic cu ajutorul device-ului de control sau se scanează la aparatele galbene din autocar.

În cazul abonamentelor încărcate pe cardul Tursib din PVC, controlul se efectuează prin aceleași două modalități, diferența fiind că se apropie cardul Tursib de device-urile de control din dotarea inspectorilor de trafic sau de aparatele galbene din autocar.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.