Abonamente 30 zile urban

Abonamentele sunt titluri de călătorie ideale pentru călătorii care folosesc transportul public în comun în mod regulat.

Tariful unui abonament urban nominal este 86 lei, iar a unui abonament urban nenominal 120 lei, cu valabilitate de 30 de zile calendaristice în interiorul Municipiului Sibiu. Acesta permite utilizarea unui număr nelimitat de trasee pe parcursul perioadei de valabilitate.

Abonamentele vor fi încărcate fie pe un card eliberat și personalizat gratuit de către Tursib, fie în aplicația mobilă SibiuBus.

Vă rugăm să rețineți faptul că abonamentele achiziționate prin aplicația mobilă SibiuBus sunt independente de abonamentele de pe cardul fizic Tursib și vor fi disponibile doar în aplicație sub forma unui cod QR, NU pe cardul fizic Tursib din PVC.

De unde pot fi achiziționate abonamentele 30 zile urban?

Câte tipuri de abonamente urban 30 zile sunt disponibile?

  1. Abonamente 30 zile urban nominale;
  2. Abonamente 30 zile urban nenominale.

Abonamentele 30 zile urban nominale se pot încărca doar pe carduri nominale, personalizate cu datele călătorului și pot fi utilizate doar de posesorul cardului nominal.  

Abonamentele 30 zile urban nenominale se pot încărca pe carduri nenominale care pot fi utilizate de mai multe persoane, dar nu simultan. 

Cum se emite și se încarcă cardul Tursib?

Pentru a putea achiziționa un abonament 30 zile urban călătorii trebuie să aibă emis un card Tursib sau să aibă cont în aplicația mobilă SibiuBus.

Cardul Tursib se emite gratuit la agențiile Tursib pe baza cărții de identitate.

Încărcarea/reîncărcarea cardului Tursib se poate face la agențiile Tursib, la automatele stradale sau online pe site-ul nostru.

Cum se validează abonamentele 30 zile urban?

Validarea abonamentelor se face întotdeauna imediat după urcarea în autobuz.

În cazul abonamentelor încărcate pe cardul Tursib din PVC validarea se face prin apropierea cardului Tursib de validatoarele galbene din autobuze.

În cazul abonamentelor cu cod QR, achiziționate prin intermediul aplicației mobile SibiuBus, acesta se scanează la validatoarele galbene din autobuz. Codul QR se poziționează în partea de jos a aparatului, iar mesajul care însoțește succesul validării este “Călătorie plăcută!”

Ȋn situația ȋn care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multe trasee, rugăm călătorii să valideze abonamentul ȋn fiecare autobuz cu care circulă.

Toate abonamentele au un număr nelimitat de călătorii, astfel ȋncât validarea la fiecare călătorie nu afectează ȋn nici un fel valabilitatea abonamentului.

Cum se realizează controlul abonamentelor 30 zile urban?

Controlul abonamentelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

În cazul abonamentelor achiziționate prin intermediul aplicației mobile SibiuBus, codul QR generat de aplicație va fi scanat de către inspectorii de trafic cu ajutorul device-ului de control sau se scanează la aparatele galbene din autobuze.

În cazul abonamentelor încărcate pe cardul Tursib din PVC, controlul se efectuează prin aceleași două modalități, diferența fiind că se apropie cardul Tursib de aparatele galbene din autobuz sau de device-urile de control din dotarea inspectorilor de trafic.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.