Bilete

Ȋnainte de urcarea ȋn mijloacele de transport Tursib, călătorii trebuie să se asigure că se află în posesia unui titlu de călătorie valabil (bilet, legitimație zilnică, abonament), sau a unui card contactless cu care pot achiziţiona bilet direct din autobuz.

Pentru o perioadă de timp vom utiliza două tipuri de bilete şi anume: bilete noi cu cod QR, precum şi biletele ȋn format vechi, fără cod QR, tiparite pe hârtie termică.

Prețul biletul Tursib este 3 lei şi este valabil 60 de minute de la data primei validări (posesorul unui bilet de călătorie Tursib poate circula cu unul, două sau mai multe autobuze Tursib ȋn intervalul de 60 de minute de la ora primei validări a biletului).

INFORMATII REFERITOARE LA ACHIZITIONAREA BILETELOR TURSIB

Modalități de achiziționare a biletelor cu cod QR:

Modalități de achiziționare a biletelor vechi, fără cod QR, tipărite pe hârtie termică:

Validarea biletelor de călătorie cu cod QR

La urcarea ȋn autobuz, călătorul care circulă utilizănd un bilet de călătorie cu cod QR, are obligaţia de a valida titlul de călătorie la validatoarele noi (galbene) cu care sunt dotate toate autbuzele Tursib. Ȋn condiţia ȋn care ruta pe care o parcurge călătorul presupune utilizarea a două sau mai multe trasee Tursib, călătorul are obligaţia de a valida biletul de călătorie ȋn fiecare autobuz cu care circulă. Validarea titlului de călătorie ȋn al doliea autobuz atestă faptul că utilizatorul s-a urcat ȋn respectiva maşină ȋn perioada de valabilitatea a biletului (ȋn intervalul de 60 de minute). O data validat biletul şi ȋn a doua maşină, căătorul poate circula cu ea până la destinaţie, chiar dacă se depăşeşte termenul de 60 de minute.

Puteţi vedea modul de validare al biletelor ȋn filmul de prezentare de mai sus.

Bilete valabile pe traseul 22 Sibiu – Păltiniş

Preţul unui bilet pentru o călătorie este de 11 lei, iar pentru 2 călătorii este de 22 lei. Biletele de Păltiniş se pot achiziţiona la urcarea în autocar, de la conducătorul auto, de pe aparatele contactless din autocar, sau de la punctele de vânzare Tursib

Autocarele care efectuează traseul 22 au 53 locuri şi nu pot circula cu un număr mai mare călători. Grupurile mai mari de 20 persoane sunt rugate să anunţe intenţia de deplasare al Păltiniş cu autobuzul 22 specificând data şi ora urcării şi data şi ora coborârii.  Anuntul se face cu cel puţin două zile înainte de deplasare,  la Tursib, departament Transport, la  telefon 0269 426100 sau pe adresa de mail transport@tursib.ro.