Bilete 60 min urban

Biletele sunt cele mai frecvent utilizate și ușor accesibile titluri de călătorie. Tariful unui bilet este 3 lei cu valabilitate de 60 de minute în interiorul Municipiului Sibiu și vă permite să circulați cu unul sau mai multe autobuze în acest interval.

De unde pot fi achiziționate biletele?

*Pentru achiziționarea multiplă a biletelor prin intermediul cardului bancar de la aparatele contactless din autobuz se apasă după fiecare achiziție semnul “+” de pe aparat.

Cum se validează biletele?

Validarea biletelor se face întotdeauna imediat după urcarea în autobuz.

În cazul biletelor cu cod QR acestea se scanează la validatoarele galbene din autobuz. Codul QR se poziționează în partea de jos a aparatului, iar mesajul care însoțește succesul validării este “Călătorie plăcută!”

Ȋn situația ȋn care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multor trasee, călătorul are obligaţia de a valida biletul de călătorie ȋn fiecare autobuz cu care circulă, iar mesajul care va apărea pe ecranul validatorului va fi: “Transferat linia x pe linia y”.

Validarea titlului de călătorie ȋn al doilea autobuz atestă faptul că utilizatorul s-a urcat ȋn respectiva maşină ȋn perioada de valabilitatea a biletului (ȋn intervalul de 60 de minute). O dată validat biletul şi ȋn a doua maşină, călătorul poate circula cu ea până la destinaţie, chiar dacă se depăşeşte termenul de 60 de minute.

Pentru validarea multiplă a biletelor încărcate pe cardurile de unică folosință sau pe cardurile Tursib din PVC se apasă după fiecare validare semnul „+” de pe validatorul galben.

Singurele coduri QR care NU se vor valida sunt cele achiziționate prin intermediul aplicației 24Pay.

În cazul biletelor fără cod QR, care pot fi achiziționate de la colaboratori, validarea se face la validatoarele portocalii prin introducerea biletului de hârtie în validator, care va imprima data și ora validării.

Cum se realizează controlul biletelor?

Controlul biletelor este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

În cazul biletelor achiziționate prin aplicația mobilă SibiuBus sau 24Pay controlul se face prin scanarea de către inspectorii de trafic a codului QR generat în aplicație cu ajutorul device-urilor de control sau se scanează la aparatele galbene din autobuz.

În cazul achiziționării biletelor prin intermediul cardului bancar contactless de la aparatele din autobuz modalitatea de control se va efectua prin apropierea cardului bancar folosit la achiziționarea biletului de validatoarele galbene sau de device-urile de control din dotarea inspectorilor de trafic.

În cazul în care biletele sunt încărcate pe cardul Tursib din PVC sau pe cardurile Tursib de unică folosință, controlul se efectuează prin aceleași două modalități, diferența fiind că se apropie cardul Tursib de validatoarele galbene sau de aparatele de control ale inspectorilor.

În cazul biletelor fără cod QR, tipărite pe hârtie termică, acestea vor fi prezentate inspectorilor de trafic care vor verifica datele tipărite pe acestea.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.