Legitimații zilnice

Legitimațiile zilnice sunt alegerea ideală pentru turiști sau pentru călătorii ocazionali.

Tariful unei legitimații zilnice este 5 lei cu valabilitate de 1 zi. Legitimația zilnică vă permite să circulați pe un număr nelimitat de trasee în perioada de valabilitate, în interiorul Municipiului Sibiu.

De unde pot fi achiziționate legitimațiile zilnice?

Cum se validează legitimațiile zilnice?

Validarea legitimațiilor zilnice se face imediat după urcarea în autobuz.

În cazul legitimațiilor zilnice cu cod QR, achiziționate prin intermediul aplicației mobile SibiuBus, acesta se scanează la validatoarele galbene din autobuz. Codul QR se poziționează în partea de jos a aparatului, iar mesajul care însoțește succesul validării este “Călătorie plăcută!”

Ȋn situația ȋn care ruta parcursă presupune utilizarea a două sau mai multe trasee, rugăm călătorii să valideze legitimația zilnică ȋn fiecare autobuz cu care circulă.

Singurele coduri QR care NU se vor valida sunt cele achiziționate prin intermediul aplicației 24Pay.

În cazul legitimațiilor zilnice încărcate pe cardul Tursib din PVC sau pe cardul Tursib de unică folosință, validarea se face prin apropierea cardului de validatorul galben din autobuz.

Cum se realizează controlul legitimațiilor zilnice?

Controlul legitimațiilor zilnice este realizat de către inspectorii de trafic Tursib, împuterniciți de către Primăria Municipiului Sibiu.

În cazul legitimațiilor zilnice achiziționate prin intermediul aplicației mobile SibiuBus sau 24Pay, codul QR generat din aplicație va fi scanat de către inspectorii de trafic cu ajutorul device-ului de control sau se scanează la aparatele galbene din autobuz.

În cazul în care legitimațiile zilnice sunt încărcate pe cardul Tursib din PVC sau pe cardul Tursib de unică folosință controlul se efectuează prin aceleași două modalități, diferența fiind că se apropie cardul Tursib de validatoarele galbene sau de aparatele de control din dotarea inspectorilor de trafic.

Asigurați-vă că dețineți un titlu de călătorie valabil și că îl validați corespunzător pentru a evita orice neplăceri ulterioare.