1 Iunie 2019


Tursib sărbătorește 1 Iunie ȋmpreună cu copiii din Sibiu și cu toţi cei care se mai simt copii, chiar dacă  vȃrsta din buletin spune altceva.

Ne propunem să vă amintim dumneavostră și ȋn mod special copiiilor faptul că utilizarea maşinilor personale pentru deplasările locale este percepută ca fiind comodă şi durabilă, dar nu este singura variantă disponibilă. Fiecare locuitor al Sibiului poate să contribuie la menţinerea unui mediu ambiant mai curat sau la descongestionarea traficului tot mai aglomerat din oraș. Sunt lucruri simple, dar dacă sunt acceptate de un număr mai mare de persoane, ajung să conteze.

Ȋn acest sens, dorim să promovăm prin intermediul acestui eveniment transportul ȋn comun ȋn rȃndul copiiilor și beneficiile acestuia. Pe langă faptul că prin utilizarea mijloacelor de transport ȋn comun se reduce numărul de mașini personale care circulă ȋn oras și implicit se reduce nivelul de noxe din atmosferă, dorim ca prin intermediul acestei acţiuni să contrazicem mitul că a fi un parinte bun, înseamnă să transporţi copiii cu propria mașină spre orice destinatie, fapt care ne împiedică să vedem alternativele.

Copiii noștri își petrec cea mai mare parte a timpului în spații controlate - de la domiciliu, la școală, la mall, la activităţi extra școlare – avȃnd din acest motiv contacte foarte limitate cu alte persoane. Copiii care călătoresc cu mijloacele de transport ȋn comun, au o mulțime de ocazii de a interacționa cu ceilalți oameni. Ei învață să accepte diferențele, să interacționeze politicos cu străinii și să stabilească și să respecte limitele. De asemenea, copiii care utilizează transportul ȋn comun au o viaţă mai activă și fac mai multă mișcare comparativ cu cei care circulă cu mașina. 

Utilizarea transportului ȋn comun de către copii, le dezvoltă acestora ȋncrederea și ȋi ajută să dezvolte abilităţi de care cu toţii avem nevoie ȋn viaţa de adult. Încrederea care vine din aceste abilități ȋi va ajuta atunci când se vor confrunta cu probleme ȋn privinţa cărora părinţii nu ȋi pot ajuta.

Așadar, ȋn data de 1 Iunie, ȋncepȃnd cu ora 10.00, pe traseele Tursib, angajaţii noștri vor „premia” copiii care circulă cu autobuzul cu pacheţele cu dulciuri și le vor aduce aminte că transportul ȋn comun este o variantă sigură și la ȋndemană de a merge la școală sau ȋn orice alt loc din oraș au nevoie.


Etichete: ,