Comunicat UITP


Mai mult de 80 de orase de pe cinci continente s-au unit pentru a promova utilizarea transportului public si dezvoltarea acestuia în scopul reducerii poluării orașelor.

Bruxelles, 18 septembrie 2013

Miscarea "Toti împreună pentru cresterea transportului public", a adus împreună mai mult de 80 de orașe și regiuni din 30 de țări pentru a emite un apel unit de dezvoltare a transportului public ca motor pentru o dezvoltare durabilă.

Asociația Internațională a Transportului Public (UITP) a lansat inițiativa pentru a coincide cu Săptămâna europeană a mobilității (16-22 sept), dar mișcarea a luat o dimensiune globală, operatorii de transport public, autoritățile și membrii industriei unindu-se pentru a trasnmite un mesaj factorilor de decizie politică și cetățenilor deopotrivă: îmbunătățirea transportului public și a infrastructurii reprezinta un instrument vital pentru creșterea economică ecologică.

Campania este vizibilă în aproape 60.000 de autobuze, tramvaie, metrouri si stații în cadrul rețelelor participante, care transporta împreună 85 de milioane de pasageri în fiecare zi și va fi urmarita de până la 200 de milioane de oameni.

"În fiecare an 100 miliarde €, sau cel puțin 1% din PIB se pierde din economia europeană, ca urmare a congestiilor de trafic astfel încât există o mare urgență de a acționa", a explicat secretarul general al UITP, Alain Flausch. "Dacă vom dubla cota de piață a transportului public, am putea crea inca 7 milioane de locuri de muncă ecologice în întreaga lume într-o industrie care are deja 13 milioane de angajati din întreaga lume".

Pentru mai multe informații și pentru lista completă a participanților va rugam sa vizitati: http://growpublictransport.org/

În 2012 UITP a lansat campania "Sa crestem cu Transport Public", pentru a sprijini obiectivul sectorului de transport public de dublare a nr de calatori la nivel mondial până în 2025. Campania se adresează factorilor politici din întreaga lume si doreste sa creasca gradul de conștientizare a necesității urgente de imbunatatire a transportului public. Acesta oferă de asemenea îndrumare pentru factorii de decizie, autoritățile publice și companiile de transport cu privire la modul de îmbunătățire a transportului și instrumente care le ajuta să implementeze soluții de mobilitate durabile. Acum UITP invita membrii săi să adapteze mesajele de campanie rețelelor proprii de transport public.