Tursib premiat la Geneva


S.C. TURSIB S.A. este membru activ al UITP - Uniunea Internațională a Transportatorilor Publici, din anul 2008. In data de 29.05.2013, în cadrul celui de-al 60-lea Congres al UITP de la Geneva, Tursib a primit premiul „Growth with Public Transport Award – Central and Eastern Europe Edition” (Premiul pentru creșterea transportului public – pentru Europa Centrala și de Est) – la categoria „Business Model” pentru proiectul „Noul Tursib”.

Concursul “Grow innovative with public transport” a fost organizat în cadrul proiectului “PTx2=2025”, care are ca țintă dublarea numarului de pasageri transportati in sistemul de transport public in comun până in anul 2025, luand ca perioada de raportare anul 2009. Scopul proiectului îl reprezită atragerea cetățenilor, în special din marile orașe, către transportul public, ceea ce ar conduce la reducerea utilizării mașinilor mici personale, deci la scăderea noxelor. In concurs au fost inscrise peste 240 de proiecte din peste 40 de tari.

Tursib s-a înscris în concurs cu trei proiecte:

  1. “Noul Tursib” – în cadrul secțiunii “Business model”
  2. “Cardul Tursib” – la secțiunea “Inovații în cadrul tehnologiei informationale”
  3. “Cardul contactless” – la secțiunea “Inovații în transportul public”

Proiectul „Noul Tursib” s-a conturat ca o nevoie de schimbare a transportului public din Sibiu. SC TURSIB a implementat, începand cu data de 15.11.2009, un nou concept de transport public, denumit proiectul « Noul Tursib », axat pe doua direcții: un plan de transport bazat pe nevoile de deplasare ale cetățenilor, conform studiului de trafic și schimbarea sistemului de tarifare. Rezultatele au fost imediate, astfel încât numărul de călătorii a crescut la 30 milioane în anul 2010, față de 25 milioane în anul 2009.

Managementul Tursib a continuat aplicarea de măsuri de îmbunătățire a activității, de la an la an, astfel încât numărul de sibieni transportați care folosesc transportul public, crește de la an la an, ajungând în anul 2012 la peste 34 milioane călătorii.


Etichete: ,