Tarife contravenții


Publicat în

În vederea unei informări cât mai corecte și complete a clienţilor Tursib referitoare la ultimele tarife aplicate în privinţa contravenţiilor, vă aducem la cunoștinţă următoarele:

S.C. TURSIB este o societate pe acţiuni, înfiinţată în baza Hotărârii nr.79/1998 a Consiliului Local al Municipiului Sibiu. Acţionarul unic al societăţii este Consiliul Local al Municipiului Sibiu. Ca urmare a Hotărârii Consiliului Local nr. 216 din 30.05.2019, s-au făcut o serie de modificări la tarifele sancţiunilor aplicate în cazul clienţilor contravenienţi care sunt depistaţi circulând cu autobuzele Tursib, fără bilet sau abonament valid.

Astfel, de la începutul lunii iunie 2019, aceste sancţiuni pot fi de două tipuri:

  1. Achiziţionarea pe loc, de la echipele de control, a unui bilet cu suprataxă în valoare de 100 lei, valoare fixă aplicată tuturor călătorilor indiferent de vârstă.
  2. În cazul în care călătorul nu dorește sau nu poate să achite pe loc valoarea biletului cu suprataxă, echipele de control au obligaţia de a întocmi pe loc, pe numele contravenientului, un Proces Verbal de Constatare a Contravenţiei (conform legii 92 / 2007). Acesta prevede conform legii o amendă contravenţională cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Având însă în vedere faptul că valoarea biletului cu suprataxă a crescut la 100 de lei, s-a hotărât ca valoarea minimă aplicată în cazul amenzii contravenţionale prevăzute în procesul verbal să fie de 200 de lei. 

În cazul proceselor verbale întocmite minorilor între 14 și 18 ani, valoarea amenzii este redusă la jumătate (100 lei).

Speranţa noastră este însă ca toţi clienţii Tursib să înțeleagă importanţa achitării călătoriei cu transportul ȋn comun. Achiziţionarea unui bilet sau a unui abonament reprezintă o sumă derizorie și este în primul rând un mod de a te respecta pe tine însuți, dar și pe ceilalţi din jurul tău.