TURSIB INAUGUREAZĂ UN NOU TRASEU – “LINIA VERDE” – TRASEUL 3


Publicat în

Ȋncepând cu data de luni, 16 august, cele cinci minibuze electrice cu care a fost dotată Compania de Transport Public Local Tursib vor începe să circule pe noul Traseu Numărul 3 - “Linia Verde”.

Minibuzele sunt echipate cu motoare produse de BMW şi asigură o autonomie de 160 km la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră. Capacitatea acestora este de 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune, sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior. Printre dotări se numără şi  sisteme de climatizare şi WiFi gratuit pentru călători. Minibuzele dispun de asemenea de rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Programul de circulaţie al “Traseului Verde” poate fi regăsit începând din data de 16 august pe site-ul Tursib www.tursib.ro ,   sau pe aplicatia TurSibiu.

Frecvenţa pe acest traseu va fi de opt minute la orele de vârf (dimineaţa între orele 7:00 şi 10:00 respectiv la prânz între 13:00 şi 14:30) şi de maxim 14 minute în restul zilei. De Luni până Vineri, ultima cursă va pleca de de la Gară la ora 22:36. Sâmbătă şi Duminică, programul va fi prelungit, aşa încât ultima cursă va avea plecarea din capătul de linie Gară, la ora 23:32.

Traseul pe care îl va parcurge Linia Verde este:    Gară - str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu - Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției - pe sub Podul Gării - Gară.

Staţiile de pe acest traseu sunt: Gară, BRD, Parcul Tineretului, Sala Thalia, zidul Cetății, Parcul Astra, Primărie, Teatrul Gong, Piața Cibin 1, Turnului, Podul Miniciunilor, Ocnei, str. N. Teclu, str. Constituției 1, Promenada Mall, Gară, acestea fiind dotate cu plăcuţe care indică numele respectivei staţii precum şi traseele care trec prin aceasta. Ȋn toate staţiile există de asemenea şi orare de circulaţie.

Şase staţii dispun de afişaje electronice care arată în  timp real ora de sosire a autobuzelor în staţie şi de asemenea şase staţii sunt dotate cu automate duale pentru cumpărarea de bilete.

Titlurile de călătorie pe care călătorii le vor utiliza pe traseul verde sunt aceleaşi ca  pe orice alt traseu Tursib.

Biletele pentru o călătorie în valoare de 2 lei, pot fi achiziţionate de la punctele de vânzare Tursib, de la automatele Tursib din staţiile de autobuz, sau de la colaboratorii noştri. Cele şase automatele noi de titluri de călătorie, nu vor avea activă deocamdată funcţia de plată cu cardul sau de achiziţionare a abonamentelor. Aceste funcţii vor fi activate ulterior. Biletele mai pot fi achiziţionate şi direct din minibuz, utilizând aplicaţia 24 Pay pe care o puteţi descărca pe telefon din Google Play sau App Store, sau de la aparatele contactless, cu un card Visa sau Mastercard.

Toate abonamentele puse în vânzare de Tursib includ şi “Traseul 3 – Linia Verde”; ca atare, posesorii de abonamente pot circula pe baza acestora şi cu minibuzele electrice.

Sperăm ca prin implementarea acestui proiect să oferim o alternativă viabilă şi nepoluantă tuturor celor care circulă în zona centrului vechi al Sibiului cu maşinile proprii, iar  traficul din această zonă a oraşului să se reducă. Invităm toţi sibienii precum şi pe cei veniţi doar în vizită în oraşul nostru să folosească cu încredere noile mijloace de transport electrice şi să se bucure de posibilitatea de a vedea centrul vechi al Sibiului, în cele mai bune condiţii, din minibuz.

default