Testare autobuz electric BYD

SC TURSIB SA a adus pentru testare un autobuz electric BYD, 100% electric, care funcționează cu baterii reîncărcabile.

Autobuzul ECO reprezintă un mare pas înainte, în oferta de mijloace de transport electrice, cu o autonomie de 250 km între doua încărcări, conform datelor specificate de producător, ceea ce permite utilizarea lui pentru executarea unui program de circulație complet, adică in regim zilnic de brigadă (2 schimburi).

Autobuzul a fost integrat în programul de circulație curent (după obținerea licențelor obligatorii) și a circulat până acum pe traseele 5 și 13, efectuând un parcurs de 2800 km (la TURSIB), fiind apreciat pozitiv de sibieni.

Costul energetic în exploatare (la prețurile actuale ale curentului electric și motorinei) este cu 40% mai mic, decât a autobuzelor care funcționează pe bază de motorină.

Datorită creșterii numărului de sibieni care circulă cu transportul public, se impune utilizarea de către Tursib a autobuzelor cu capacitate de 100 – 160 de locuri. Autobuzul BYD are o capacitate de 61 locuri (25 pe scaune și 36 în picioare) și deși are o lungime de 12 metri (la fel cu autobuzele de 100 locuri), o parte din spațiul salonului este ocupat de încăperi în care sunt montați acumulatorii. Așteptăm cu interes dezvoltarea ofertei de pieță referitoare la aceste mijloacele de transport și ne dorim să achiziționăm autobuze ecologice, în următorii ani.