TUR SIBIU – aplicaţia călătorilor Tursib


Publicat în

Încă din 2018, compania sibiană CommunitySoft a început dezvoltarea unei aplicaţii cu intenţia de a simplifica accesul la informaţiile privitoare la programul de circulaţie al autobuzelor din Sibiu.

Începând de la finalul aceluiaşi an, Tursib a identificat potenţialul acestei aplicaţii, aşa încât Tur Sibiu a devenit aplicaţia pe care compania noastră o recomandă tuturor călătorilor.

Aplicaţia gratuită Tur Sibiu, poate fi descărcată pe telefoanele mobile din Google Play sau Apple Store. Ea pune la dispoziție toate informațiile de care călătorii Tursib au nevoie atunci când folosesc transportul în comun.

Funcționalităţile principale ale acesteia sunt:

  • localizarea și afișarea pe hartă a celor mai apropiate stații de autobuz faţă de poziţia utilizatorului
  • afișarea autobuzelor care sosesc în stație precum și direcția și orarul curent de călătorie ale acestora
  • realizarea unui itinerariu de călătorie cu autobuzul, între două puncte alese (similar Google Maps)
  • înștiințarea călătorilor atunci când există modificări ale curselor autobuzelor sau orice alte mesaje pe care societatea de transport în comun dorește sa le transmită călătorilor

O funcționalitate ceva mai nouă este înștiințarea călătorilor dacă un autobuz are întărziere sau a sosit în staţie (similar Waze). Aceasta însă funcţionează doar în condiţiile în care călătorii raportează când autobuzul are întârziere sau soseşte în staţie.

Până în prezent, sibienii s-a arătat interesaţi de această oportunitate, aplicaţia Tur Sibiu fiind descărcată pe aproape 10.000 de echipamente mobile şi având peste 5000 de utilizatori activi.

Le mulţumim pe această cale celor doi tineri implicaţi în dezvoltarea aplicaţiei, atât în numele nostru cât şi în numele utilizatorilor transportului public şi vă invităm pe toţi cei care circulaţi cu autobuzul în Sibiu, să testaţi aplicaţia şi să vă convingeţi singuri de utilitatea ei.

App Store Google Play